Kuchařka podle pěti elementů (czeski)
Popis produktu
Świetny przewodnik dla wszystkich, którzy interesują się zdrowym odżywianiem i chińską medycyną. Przede wszystkim znajdziesz tu wiele przepisów podzielonych w następujący sposób: chińska owsianka ryżowa, śniadania (pikantne i słodkie), dania z zbóż, zupy warzywne, sałatki i dipy, potrawy warzywne, dania z tofu, dania wegetariańskie z roślin strączkowych, azjatyckie sosy orzechowe do warzyw i mięsa, mięso, ryby, słodkie potrawy, ciasta, chleb, napoje (zwłaszcza herbaty, ale też inne). Na końcu każdego przepisu podane jest lecznicze działanie danego dania oraz zalecenia zgodne z zasadami tradycyjnej medycyny chińskiej. Kolejne rozdziały: Co to jest choroba? Termiczne działanie pokarmów. Pięć elementów. Smaki. Gotowanie zgodne z porami roku. 21 zasad strawności. Załącznikiem książki jest przejrzysty plakat i alfabetyczna lista produktów, gdzie podano, do którego elementu należy produkt oraz jaki ma efekt termiczny. Największa część diety, którą spożywamy w ramach zrównoważonego odżywiania, jest termicznie neutralna, chłodząca lub ciepła; w przeciwieństwie do ciepłych potraw, które występują w minimalnej ilości i ze względu na ich silne działanie stosujemy je W OGRANICZONYCH ILOŚCIACH. Kombinacje potraw trzech średnich działają przez cały rok.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl