Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.
\n\n
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
\n ukryj opis- Wydawnictwo: RM
- Kod:
- Rok wydania: 2022
- Język: Polski
- Oprawa: Broszurowa/paperback
- Liczba stron: 280
- Szerokość opakowania: 15.6 cm
- Wysokość opakowania: 23 cm
- Głębokość opakowania: 1.6 cm
- Waga: 579 g
Recenzja