Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem diety. Czy rzeczywiście są one zdrowe dla każdego? Dla osób, które są uczulone na gluten - białko znajdujące się we wszystkich zbożach, produkty mączne są toksyną i zagrażają ich życiu. Natomiast dla tych, którzy mają na nie nadwrażliwość, spożywanie ich powoduje groźne choroby, rzadko jednak kojarzone z tym produktem. Dzięki autorce naturoterapeutce i dietetyczce z 30 letnim doświadczeniem, będziesz mógł sam przekonać się o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu i zapobiega ponad 200 przewlekłym chorobom, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Znajdziesz tu także informacje na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć również wiele poważnych chorób. Zdrowe życie to życie bez glutenu.
ukryj opis- Wydawnictwo: Vital
- Kod:
- Rok wydania: 2014
- Język: Polski
- Oprawa: Miękka
- Liczba stron: 280
- Kategoria: Zdrowie Uroda
- Szerokość opakowania: 14.5 cm
- Wysokość opakowania: 20.5 cm
- Głębokość opakowania: 1.5 cm
- Waga: 339 g
Recenzja