Doba jedová 9 - Cukr (czeski)
Popis produktu
Czy „białe złoto” jest w rzeczywistości „białą trucizną”? Czy staliśmy się ofiarami niezmiernej manipulacji? Nie ma znaczenia, czy chodzi o zwykły cukier buraczany, trzcinowy czy spożywczy, tak zwaną sacharozę, czy o syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy. Spożycie tej substancji we wszystkich jej postaciach ciągle rośnie; jest obecna niemal we wszystkim - w płatkach śniadaniowych, napojach orzeźwiających, lodach i chlebie, a nawet w papierosach. Celem tej książki jest wyjaśnienie, dlaczego należy uważać cukry za zasługujące na podejrzenie oraz jak doszliśmy do obecnej sytuacji, w której: • jedna trzecia wszystkich dorosłych cierpi na otyłość, • dwie trzecie dorosłych ma nadwagę, • prawie co siódmy jest diabetykiem, • a jeden na czterech do pięciu umiera na raka. Jeszcze niedawno przeważało przekonanie, że „posłodzić sobie życie”, kiedy czujemy się zmęczeni, zestresowani lub pozbawieni energii, jest całkowicie normalne i, co najważniejsze, zupełnie nieszkodliwe. Autorem tej przełomowej pracy, opartej na wieloletnich, szczegółowych badaniach śledczych, które spełniają surowe kryteria dowodowe stosowane w sądzie, jest dziennikarz Gary Taubes, z wykształcenia fizyk, który później skupił się na problematyce z zakresu medycyny i nauk o żywieniu.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl