Wobec zmian, które nastąpiły w podstawach programowych i programach nauczania zmieniliśmy tytuł podręcznika Żywienie i usługi gastronomiczne cz. 3 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem na Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem cz. 3 Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Treść podręcznika pozostała bez zmian.
\n\n
OD AUTOREK:
\n\n
Szanowni Państwo,
\n\n
decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych. Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:
\n\n
Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.
\nPołączenie części towaroznawczej z technologiczną, co znakomicie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika. Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, ale także kolorystyczne, pozwala na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.
\nWprowadzenie na końcu każdej części, zarówno towaroznawczej jak i technologicznej, zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika, ułatwia ich odszukanie oraz wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.
\nNowatorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęca do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i ułatwia rozwiązywanie konkretnych problemów.
\n\n
Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.
\n\n
Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek
\n\n
Podręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukazał się w trzech częściach.
\n\n
Podręcznik ten jest wymieniony jako LITERATURA OBOWIĄZKOWA z zakresu gastronomii, żywności i żywienia Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
\n ukryj opis- Wydawnictwo: Format-AB
- Kod:
- Rok wydania: 2024
- Język: Polski
- Oprawa: Broszurowa/paperback
- Liczba stron: 320
Recenzja