Zelený čaj Gyokuro Superior Kyoto Uji - 40 g
Popis produktu
Gyokuro Superior jest znakomitym przykładem wyważonej równowagi jakości, smaku i ceny. Uprawiany jest na plantacjach herbacianych w rejonie Uji w Kioto, pradawnym japońskim mieście, które cieszy się dużą popularnością także dziś. Spośród wielu lokalnych odmian Gyokuro to właśnie szczep z Uji uważany jest za najlepszy. Pąki tej herbaty rosną pod starannym nadzorem przy łagodnym nasłonecznieniu. Zbiór odbywa się po ich co najmniej 20-dniowym zacienianiu. Gyokuro ma kilka wyjątkowych cech: urzekający aromat, delikatnie słodkawy smak i napar o świeżej, jasnozielonej barwie.
Przygotowanie 6 až 9 g herbaty w 0,3 l czajniczku:
napar: woda o temperaturze ok. 60°C, parzyć ok. 2 minuty,
napar: woda o temperaturze ok. 75°C, parzyć ok. 2 minuty,
napar: woda o temperaturze ok. 85°C, parzyć ok. 2 minuty.
Uwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne i na przykład warto po upływie pewnego czasu parzenia odlać trochę herbaty, spróbować jej i ewentualnie odcedzić cały napar lub pozostawić go do dalszego parzenia. Herbata ma Ci smakować, a jeśli na przykład preferujesz mocniejsze napary, użyj więcej liści, cieplejszej wody lub wydłuż czasu parzenia. Nie bój się eksperymentować z herbatą - tylko w ten sposób odkryjesz smaki, które będą Ci najbardziej odpowiadać.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl