Černý čaj Japan Kagoshima Akai Ume Red Plum Benifuki - 100 g
Popis produktu
Japońska produkcja herbaty składa się w niemal całkowitej większości z herbat zielonych, a herbaty czarne w długiej tradycji herbacianej praktycznie się nie pojawiały. Dopiero w latach sześćdziesiątych XX wieku miejscowi plantatorzy zaczęli eksperymentować z przetwarzaniem herbat czarnych i poszukiwaniem odpowiedniego krzewu herbacianego. Za odpowiednie połączenie okazało się skrzyżowanie krzewów z Darjeelingu i Sri Lanki. Efektem jest unikalny krzew herbaciany o znakomitych właściwościach, który uprawia się w całej Japonii, a przede wszystkim w prefekturze Kagoshima. Smak herbaty jest bardzo wyrafinowany, z przyjemnymi, lekko słodkimi nutami owocowymi.Przygotowanie 10 g herbaty w dzbanku 0,5 l:1. parzenie: woda o temperaturze ok. 90°C, parzyć 2 minuty2. parzenie: woda o temperaturze ok. 95°C, parzyć 3 minutyUwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne i np. dobrze jest po pewnym czasie parzenia przelać trochę herbaty, spróbować jej i ewentualnie odcedzić cały napar lub zostawić dalej parzyć. Herbata ma Ci smakować, a jeśli np. preferujesz mocniejsze herbaty, użyj więcej liści, cieplejszej wody lub wydłuż czasu parzenia. Nie bój się eksperymentować z herbatą - tylko w ten sposób odkryjesz smaki, które będą Ci najbardziej odpowiadać.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl