Popis produktu
Aksamitnie czarne, trójkątne nasionka, które przypominają nasiona cebuli. Mają pieprzny, ziemisty, lekko gorzkawy, niemal orzechowy aromat, który przypomina też zioła (np. oregano).
Nazywana jest także czarnuszką lub czarnym kminem egipskim. W Turcji i kuchni orientalnej dodaje się ją do chleba i słonych wypieków. Odgrywa ważną rolę w kuchni indyjskiej. Używa się jej do potraw i sałatek, makaronów, pieczonych ziemniaków, do marynowania warzyw i doskonale doprawia wiele dań wegetariańskich.
Jeśli chcesz, aby omlet miał orientalny smak, dodaj zmieloną czarnuszkę wraz z kolendrą. Skład: czarnuszka siewna (Nigella sativa)
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl