Zelený čaj Japan Genmaicha Matcha Iri 100 g
Popis produktu
Genmaicha to delikatna mieszanka prażonych ziaren brązowego ryżu i herbaty Sencha, która od wieków cieszy się uznaniem znawców herbaty w Japonii. W miejscu swego pochodzenia należy do najpopularniejszych herbat pitych na co dzień. Prażony ryż nadaje herbacie Genmaicha jej charakterystyczny aromat, a wysokiej jakości Matcha - wyśmienity, zrównoważony smak i zapach. Filiżanka tej herbaty zyskuje kolor podobny do naparu Gyokuru. Zazwyczaj Genmaicha jest wytwarzana z mieszanki prażonego ryżu i herbaty Bancha lub niższych gatunków Sencha - Nibancha (herbata z drugich zbiorów) lub Sanbancha (herbata z trzecich zbiorów). Nasza Genmaicha Matcha-iri jest jako jedyna przygotowywana z Ichibancha (herbata z pierwszych zbiorów) i jest dostępna w rozsądnej cenie. Dlatego jesteśmy pewni, że jej smak i zapach są zdecydowanie pełniejsze i bardziej wyrafinowane niż w innych odmianach Genmaicha.
Przygotowanie 6 až 9g herbaty w dzbanuszku 0,4 l:
napar: woda o temperaturze ok. 70°C, parzyć 2-3 minuty,
napar: woda o temperaturze ok. 80°C, parzyć 2-3 minuty.
Uwaga dotycząca przygotowania: podane czasy są orientacyjne i np. dobrze jest po określonym czasie parzenia odlać trochę herbaty, spróbować jej i ewentualnie przelać cały napar lub pozostawić do dalszego parzenia. Herbata ma Ci smakować, a jeżeli np. preferujesz mocniejsze herbaty, użyj więcej liści, cieplejszej wody lub wydłuż czasu parzenia. Nie bój się eksperymentować z herbatą - tylko w ten sposób odkryjesz smaki, które będą Ci najbardziej odpowiadać.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl