Popis produktu
Kminek rzymski w połączeniu z kolendrą nadaje charakterystyczny smak i aromat wielu potrawom indyjskim. Zapach kminku rzymskiego jest silny, ciężki, korzenny, aż słodkawy. Smak jest przenikliwy, ostry z utrzymującą się pikantnością. Aromat uwydatnimy, gdy najpierw go uprażymy, a następnie rozdrobnimy. Rodzinnym krajem tej rośliny jest Egipt, ale od dawna uprawiana jest również w innych częściach świata, takich jak region Morza Śródziemnego, północna Afryka, Indie, Chiny i Ameryka. W większości krajów, gdzie chętnie spożywa się bardzo pikantne potrawy, używa się go do chleba, pikantnych przekąsek, ostrych mieszanek przypraw oraz dań duszonych i warzyw. Skład: Kminek rzymski (Cuminum cyminum)
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl